עקרונות האגף הפרגמטי במפלגת העבודה
עמדותינו המדיניות: תמיכה בהסדר מדיני עם הפלסטינים על פי פתרון שתי המדינות שתבוסס על ההסכמות של אולמרט ואבו מאזן מ2009 בשלושה שלבים (שכל שלב יימשך כ20- חודשים ובין כל שלב יהיו 3 חודשים של הערכה של הממשלה וגורמי הביטחון אם יש שיפור ואם להתקדם לשלב
הבא):
א. רפורמות "הרשות הפלסטינית המחודשת" מצד הרשות הפלסטינית עם סיוע כלכלי לרשות הפלסטינית על ידי הקמת מרכזי תעשייה בשבילם, הרחבת שטחי A ו-B, פתיחת הקונסוליה האמריקאית בירושלים.
הרפורמות ברשות הפלסטינית יכללו:
1א. רפורמה בתוכנית הלימודים וספרי הלימוד (הוצאת כל תוכן מסית נגד ישראל מתוכנית הלימודים הפלסטינית ולהחליפה בתוכנית לימודים שמעודדת שלום עם ישראל עם הכרה בסבל של שני העמים- הרפורמה הזו תפוקח על ידי האמריקאים).
2א. רפורמות במנגנוני האוצר והכספים: יידרשו להשיב לעצמם את השליטה
בכספים הנכנסים לקופת הרשות הפלסטינית, כפי שהיה בימי סלאם פיאד
בימיו כראש ממשלה. השחיתות שפשתה בשנים האחרונות מפקיעה
למעשה מידי מוסדות הרשות את השליטה בכספים אלה, ומגבירה את
תלותם בהחלטותיו של יו"ר הרשות. מוסדות הרשות המחודשת יידרשו
להשקיע יותר בכלכלה, לפתח מנועי צמיחה שיצעידו קדימה את הכלכלה
הפלסטינית ויקטינו את תלותה של הרשות בישראל ובגורמי חוץ אחרים.
3א. רפורמות במערכת המשפט הפלסטינית שאיבדה במידה רבה מעצמאותה
בשנים האחרונות, בשל צווים שהוציא אבו מאזן להגבלת סמכותה. הרשות
המחודשת תידרש לעגן בחקיקה את עצמאות בתי המשפט, לקבוע חוקים
וכללים מחייבים שיעגנו את המחויבות להסכמים שנחתמו עם ישראל ואת
המאבק בשחיתות, וכן תידרש להפקיע מידי הנשיא את הסמכות הבלעדית
למינוי שופטים.
ב. החזרת תוכנית מפת הדרכים כתנאי למשא ומתן עם הפלסטינים להסכם שלום קבע על בסיס שתי מדינות.
ג. משא ומתן עם הפלסטינים על הסכם שלום על בסיס פתרון שתי המדינות שתבוסס על ההסכמות של אולמרט ואבו מאזן מ2009 עם שינויים מסוימים.
2. עמדותינו הבטחוניות: שמירה על גבולות מדינת ישראל עם צבא, תגובה חסרת פשרות לטרור אבל תוך כדי שמירה על הכללים הבינלאומיים לגבי דיני מלחמה.
אנחנו גם חושבים שהמלחמה בעזה פגע במוניטין הבינלאומי של ישראל ובמלחמה הבאה שתהיה בעזה נצטרך להפעיל טקטיקות ואסטרטגיות אחרות ויצירתיות לעקור משם את חמאס ולהחליפו ברשות הפלסטינית המחודשת,בנוסף אנחנו נתמוך בהקמת ברית אזורית עם הכורדים, קפריסין, ארמניה, אזרבייג'ן ויוון לצד הברית האזורית הקלאסית עם מדינות המפרץ המתונות.
3. עמדותינו הכלכליות:
א. העלאת מס על החברות ב8%.
ב. החזרת חוק דיור ציבורי.
ג. העלאת שכר המינימום.
ד. השקעה מאסיבית במערכת החינוך והבריאות הממלכתית והציבורית.
ה. שינוי תמהיל המיסים כך שהמס הישיר יהיה גבוהה יותר והמס העקיף נמוך יותר.
ו. העלאת המס על ההון.
4. עמדותינו הפוליטיות (איחודים, שותפים קואליציוניים וכו'): אנו אמנם תומכים בריצה משותפת עם מרצ (בשל הקירבה האידיאולוגית וההיסטורית בין שתי המפלגות וכדי למנוע בזבוז קולות) אבל כדי להשיג השפעה חזקה על מדיניות הביטחון והיחסים עם הפלסטינים אנחנו לא שוללים איחוד משולש עם כחול לבן (בתנאי שאיזנקוט בראשות כחול לבן) ועם יש עתיד (בתנאי שהאיחוד הזה יתמוך בהסדר מדיני עם הפלסטינים כפי שהוצג בסעיף המדיני של עקרונות האגף הפרגמטי).
5. עמדותינו בעניין המשטרה וביטחון פנים: משטרת ישראל גוססת ממחסור כוח אדם ומכוח אדם מושחת ואלים, אלימות משטרתית הופכת להיות דבר שבשגרה והאגף הפרגמטי חושב שצריך לפתור את בעיית ביטחון הפנים בישראל כך;
א. את בעיית כוח האדם צריך לפתור בעזרת העסקת שוטרים חדשים מחיילים משוחררים ממצ"ח (יש להם כבר ניסיון בחקירת פשעים ורובם שם צעירים שמחפשים עבודה אחרי הצבא).
ב. את בעיית האלימות המשטרתית יש לפתור בכך שאם מישהו פצוע אחרי הפגנה למשל והוא מתלונן על שוטר אז השוטר הזה מושעה מיד מתפקידו ואם הוא לא יצליח להוכיח את חפותו אז הוא יכול לשבת 5 שנים בכלא (10 שנים אם האלימות התבצעה נגד קטין), בנוסף ייאסר להשתמש במכתזיות, פרשים, ורימוני הלם בהפגנות כל עוד ההפגנה לא מסכנת חיים או רכוש.
6. עמדותינו בעניין החינוך: בניגוד למפלגות אחרות שטוענות שהחינוך אצלן הוא בחשיבות עיקרית ולא נותנים שום פתרונות למערכת החינוך הישראלית, לאגף הפרגמטי יש פתרונות לכל הבעיות של מערכת החינוך;
א. הצפיפות בכיתות- עד שלא תיפתר בעיית צפיפות הכיתות בפתרון של הטווח הארוך (בניית בתי ספר חדשים ופיצול כיתות לבתי ספר שונים אחד החדש ואחד הישן+העסקת מורים חדשים) הפתרון לטווח הקצר הוא לארגן אינספור סיורים מודרכים במוזיאונים ובגנים הלאומיים ובגני חיות כדי שכל הכיתות ילמדו בלי צפיפות יתרה.
ב. תוכן הלימוד- לצמצם משמעותית לימודי תנ"ך ומורשת ולתת את שעות הלימודים האלו למתמטיקה, מדעים, אנגלית, אזרחות והיסטוריה.
ב1. לימודי אזרחות אמורים להיות יותר על הפרדת רשויות וחשיבות הגבלת השלטון,
זכויות אדם ואזרח, חשיבות תקשורת חופשית, חובות דמוקרטיות, הדינמיקה בין המגזרים במדינת ישראל, עקרונות החירות והשוויון
ב2. צריך להתמקד במהפכות האמריקאיות והצרפתיות(ערך החירות), מרטין לותר קינג ג'וניור וסוציאליזם (ערך השוויון), השואה והאנטישמיות באירופה (הגנה על
מיעוטים), הציונות (הזכות להגדרה עצמית), הסכסוך הישראלי פלסטיני (מלחמה
ושלום).
ב3. לימודי ערבית חובה מכיתב ב'.
7.